tt 

 

 

 

Ragnhild:

Jag och min son Joakim (född 2000) bor i ett stort hus på landet strax utanför Eskilstuna. I hemmet finns också ett gäng glada flattar. Är utbildad nageldesigner och har skrivit en bok om Flatcoated Retriever (utkom år 2000).

Har alltid varit sportintresserad och tidigare själv varit aktiv inom bl a volleyboll och gymnastik. Hundintresset och uppfödningen kom dock att under många år ta överhanden. Numera när Joakim blivit stor nog att börja utveckla egna intressen, bl a speedway och fotboll, har jag träffat nya bekantskaper utanför hunderiet och är stor speedwayfantast och besöker de flesta av hemmalaget Smedernas matcher.

Joakim & Iris sommaren 2010

Familjens intressen - hundar och motordross!!

Ragnhild och Joakim sommaren 2008

Joakim tillsammans med Iris!

Några års arbete inom rasklubbens verksamhet hann det också bli, bl.a. som avelsråd. Jag har också haft nöjet att prova på att döma, både på några Flat-Shower och i andra inofficiella sammanhang inom och utom landet.
Eftersom jag tycker att både de exteriöra och de jaktliga egenskaperna har stor betydelse, deltar jag gärna på både utställningar och jaktprov.

2005 fick jag chansen att gå SKK:s exteriördomarutbildning, något som jag är mycket tacksam och glad för och ser som en naturlig utveckling inom området hund.

Under 2006 blev jag färdigutbildad exteriördomare på Flatcoated och jag ser mycket fram emot att börja döma rasen. Jag kommer dessutom att fortsätta med min utbildning på ytterligare fyra raser;  golden retriever, labrador retriever, cocker spaniel och engelsk springer spaniel.

Ragnhild & Almanza Burberry Goodiebag "Berry" och domare Moray Armstrong efter att ha erhållit titeln World Winner 2015.

 

Ragnhild och Puzzel (CH Almanza Jigsaw Puzzle) sommaren 2008

Den första flatten införskaffades av familjen 1971. Efter några år av lydnadstränande och tävlande och en del utställningar, deltog jag i en jaktträningskurs med Laddie, som då hunnit bli 6 år. "Det går inte att lära gamla hundar sitta" kraxade olyckskorparna, men vi gav oss inte och efter genomgången kurs och tre jaktprovsstarter med prisvalör noll, kom så äntligen det efterlängtade 1:a priset i ökl. Därmed blev Laddie internationell, svensk och norsk utställningschampion, och man kan säga att i och med det var jag fast - det här med hundsport var ju så otroligt kul!
 

Ragnhild hemma i Eskilstuna tillsammans med familjens flattar! hösten 2008

Laddie väckte hos mig ett brinnande intresse för denna underbara ras och snart inrymde lägenheten ytterligare två flathanar; Laddies son SUCH Bjørg´s Adonis (född-78) och den engelska importen, bruna Bramatha Coppar Najinsky (född-79). Adonis dog olyckligtvis på operationsbordet p.g.a. slarv. Träningen och tävlandet fortsatte för fullt med minstingen Robin, som visade sig vara en härlig arbetshund. Han uppnådde en del jaktprovsframgångar och hade säkert nått ända fram till elitklass med en mer rutinerad förare.
Hundintresset växte sig allt starkare och tanken på att införskaffa en lämplig avelstik och påbörja egen uppfödning tog form. En ettårig svart tik med väldokumenterad och spännande härstammning, Wolfhill Dolly Mixture, blev till slut mitt val på stamtik. Hennes första kull föddes 1981.

Wolfhill Dolly Mixture, kennelns stamtik

Ragnhild visar Hector, Ch Almanza I Hate Mondays.

Ragnhild och Klura, Almanza Bag Of Tricks på My Dog 2009

Joakim och Fredrik tillsammans med Joe Labero!

Almanza Back On Red Carpet "Pepsi" blev BIS-2 vid sin debut i juniorklass hösten 2016

 

Sussie:
Hejsan! Mitt namn är Susanne Karlström men kallas för Sussie. Jag tänkte här
ge er en liten kort presentation av mig själv. Jag bor tillsammans med min sambo Daniel Bäckelin och döttrarna Lisa, född 1995 samt Ida född 2003 i ett hus i Sorunda som ligger några mil utanför Stockholm. I familjen
finns även 2 flattar + två till som bor hos vänner.

Sussie & Diezel sommaren 2011

Lisa våren 2008!

Lisa & Velox

Lisa tillsammans med sin häst Myszka! Vintern-2009

Min underbara Lisa!

Ida med en söt brun Almanzavalp!


Jag är uppvuxen i ett hem där det alltid funnits hundar. Till en början fick hundarna stå något i skuggan av mitt då enormt stora hästintresse. Men 1979 anlände en alldeles underbar flathane till mitt föräldrahem och intresset för hund sattes i gång på allvar. "Fashi" som han kallades för hette i stamtavlan Decoy´s Fashination och var uppfödd av min kusin Charlotte Asker. Med Fashi fick jag uppleva många minnesrika stunder. Vi var aktiva inom lydnad, jakt, viltspår och utställning, men framför allt var han min
bästa vän.

Min mamma, Gunilla Karlström blev i början av 80-talet aktiv uppfödare under prefixet Uved´s som idag innefattar Curly Coated Retriever men tre Chesapeake Bay Retrieverkullar har även fötts upp. Jag var aktiv med att hjälpa mamma med hundarna. Det var i den senare nämnda rasen som min andra egna hund var av. Uved´s Pepper Corn "Helge" var en helt otroligt stor personlighet som charmade alla.
De hundar som finns i familjen nu är Almanza Alyssa Ashley "Gnista", Almanza Endless Discussion "Vimla", Almanza Energize Now "Prima" & Almanza Always In Action "Lexus".

 

1989 började jag arbeta på Svenska Kennelklubbens tävlingsavdelning där jag fortsatt är kvar och älskar verkligen mitt jobb! Det är ju inte alla förunnat att få ha sin hobby som arbete samt att mina hundar är med mig på jobet. Jag har lärt mig väldigt mycket om hunderiet tack vare mitt arbete.

 

 

 

Sussie tillsammans med Glimma sommaren 2011

Sussie och Glimma BIS-2 i Vallenstuna 2011

Världens bästa Ida! sommaren 2006!

Ida vid tornerspelen på Gotland

Ida med sin sköthäst Brille

Sussie på Finsk Vinnarutställning 2008 med Diezel, Almanza Let's Mingle I'm Single

Sussie tillsammans med Ch Almanza Strike Of Luck "Zelda" och Ch Almanza End Of Discussion "Blossa" från världsutställningen i Milano, italien

Almanza Endless Discussion "Vimla" blev BIS-valp vid sin debut under domaren Joakim Ohlsson

 *