tt 

 

uppdaterat 2012-10-21

 
Helgen 29-30 juni samlades vi vid Ökna Naturbruksgymnasium för att tillsammans ha en trevlig helg med olika aktiviteter. Vädret som större delen av dagen var på vår sida tackade vi tacksamt för. Vi hade en fantastiskt trevlig helg med er alla som var där och förgyllde vår tillvaro! Vi vill också tacka våra eminenta funktionärer Daniel Bäckelin, Peder Damgaard, Karin Wallander, Staffan Grönberg, Anders Wickström, Joel Wickström,Sofia C Nordwall & Svante Almquist som gjorde en strålande insats. Hoppas vi kan "lura" dit er nästa år igen!!
Hoppas vi får träffa er alla nästa år igen!!
 
Varma hälsningar från Sussie - Ragnhild - Ole
 
Här nedan följer ett reportage som är vinklat från två deltagande valpköpare!!!!! Håll till godo............
 

Almanzaträff 29 – 30 juni 2002

Nu har vi haft så där roligt igen......denna gång i den enormt vackra oasen i Ökna. Ännu en fantastiskt trevlig och välarrangerad Almanzaträff för ”de bruna och de svarta” (några gula också snart).
Och i år hade vi minsann laddat. Målinriktade träningsläger har pågått hela vintern.
Vi tar det hela från lördagens början....

Moment 1
Inställelse 10.00 (oerhört lagom)
Ragnhild, Sussie och Daniel hälsar oss taggade ”jaktproffs” välkomna och vi kunde fortfarande andas normalt en liten stund till.
Sedan trappas det så sakteliga upp.....

Moment 2
Lagindelning (ganska enkelt) eftersom vi tävlande ännu inte behövde använda hjärnan, men det är ett bedrägligt lugn......

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Moment 6 JÄVIGA FUNKTIONÄRER!! Här var muta bara att glömma. Inte ens dubbla äktenskapsfördelar eller moderskapsintyg var att tänka på. Men vi bet ihop. Pennan-i-flaskan-tricket hade vi redan övat stenhårt på i styv kuling. Potatis i sked genomlider väl de flesta familjer dagligen hemma i köket. Men kex och vissling i kombination? Många spottade som kobror och trodde att det skulle fixa sig, men kexdomaren var benhård (vi ska behandla honom i enrum vid tillfälle). 
Apelsinen under hakan gjorde det intimt sociala minglandet ännu mera uppenbart........

Moment 7  
ÄNTLIGEN LUNCH OCH VILA FÖR VÅRA FRANSKA NERVER.  
Vissa av oss tog här tillfället i akt att bestraffa våra hundar genom att binda upp dem i myrstackar. Det är så de ska tuktas.......  

Moment 10  
Markeringar.....  
Bara poängbedömningen gjorde att det gungade i huvudet. Hur taktisk kunde man vara egentligen? Vågade man satsa på en trippel, och så blev allt bara ett enda stort sök? Eller skulle man slå till på en dubbel och hoppas på att hunden kom ihåg nerslagen så där klockrent, och på så sätt skrapa hem bonusen?  
Många veck i pannan blev det.......  
Karin gav oss mycket civilkurage. Hon som till och med vågar ha ”annan ras i hagen”.........  

Moment 11  
MÅLGÅNG!!  
Kallt kaffe och räkost. Så nöjda var vi, det spelade ingen roll att det hade regnat in på sockerkakan.
Nu fick bara tiden utvisa vilka fyra hundar som klarat sig till den ”STORA FINALEN”......  

Moment 12  
Hur det hela avlöpte har vi ju alla kunnat läsa i dagspress. Finalisterna Kenzo, Moberg, Nisse och Bingo genomled en tuff kamp om ”The Winners Title”.

 

 

Moment 3
Ett lagnamn ska presteras, och i vårt lag fick hundpojkarna stryka på foten för ett ”Team Feminin”. Om jag inte minns fel hade det något med diffus könsprägel att göra. Pulsen steg....

Moment 4
Nu börjar det!!
Linjetag hos Sofia. Snacka om att de diffust könspräglade glänste. Full pott, och vi andra hängde på så gott det gick. Som tur var fick vi inget avdrag för otrimmade tassar och stripiga byxor trots att funktionären var mäkta upprörd över det ovårdade utseendet hos vissa hundar (en). Vi mutade med Dumleklubba......

Moment 5
Till Peder hade vi definitivt inte rätt mutor!!
Vi stapplade som blindstyren över gräsmattan i olika stilar, och tackar Gud att det inte finns förevigat på DVD. Med grumliga ögon löste vi i alla fall de krypterade orden på trädet. Visst var det något med TOPPAR och ZAMLAN.....?

 

 

Moment 8  
Snabbapportering (Scurry....låter nästan som en ekorre)  
Denna ”apportbana” var en exakt kopia av Grand National.  
Lurviga lövhinder med kompostinfångare, hotfulla vättar och bildäck. Precis så ser Grand National ut i hundars ögon.  
De små Caseysönerna plockade maxpoäng, igen.......vi bara njöt av åsynen.....

Moment 9  
ÖSREGN!!  
Sökruta med Daniel (det låter faktiskt som ett familjeprogram en lördagkväll).  
Bonusapporter var något nytt. Osjysst att hemlighålla värdefulla fakta inför förberedelserna. Annars hade vi kunnat slänga ut hela leksakskorgen hemma på gräsmattan. Där kan man hitta både pipdjur, slangbellor, hästbilder och gamla tuggummin. Men förmodligen skulle det inte ha gett några extra poäng i alla fall.  
Nu hade andningen inte varit normal på länge, läpparna började bli blå....  

 

 

VI GRATULERAR NISSE NISSE NISSE!!

Framåt kvällningen, när krafterna blåste bort, hittade vi även tillbaka hem till mellanskärgården, trots att blondinerna körde..... (på grund av mutade medresenärer/funktionärer)

TUSEN TACK ALLA NI SOM GJORDE DENNA HELG TILL ÄNNU ETT ALMANZAMINNE!!  
Jättekul att träffa alla Almanzaner. *
Klorna är nu vässade. Vilka datum är det som ska bokas inför 2003? Här ska kaxiga lag spöas.  
Oops, WE will do it next year....