ALMANZATRÄFFEN 2008 FOTO ANNICA WICKSTRÖM

Se fler bilder från Almanzaträffen >>

 
   

Karin med Hjalmar, Emelie med Yatzie

Lia och Sofia

Mascot

Sussie och Ragnhild

Lagplacering 1

Lagplacering 2

Lagplacering 3

Lagplacering 4

Lagplacering 5


Annica Wickström och Malva

 

Kommentar från Almanzamästaren 2006 - Annica med Malva

Må bästa ekipage vinna tyckte vi……(så blev det INTE). Vi riskerade liv och lem, vi tog chanser som inte ens Neil Armstrong kom i närheten av på månen och vi briljerade oavbrutet.

  • Välja trippelmarkering i djungelterräng, ja för tusan. Dödsviktiga poäng.
  • Scurry i tunnel, har jag övat på sedan hösten 2005 (och s-tan i gatan så smidig jag är). Krypa, åla eller hoppa, bara du har bästa tid. Springa runt infångarna, nej det är INTE OK.
  • Linjetag/dirigering till grannkommunen. Plättlätt när man är en så extremt skicklig tik, på elitnivå. Spikrakt förstås…..

Lite plåster, några kryckor, kanske någon muta och framför allt en sjusärdeles tävlingsinstinkt. Det räckte till final. Vi tyckte att det var lite orättvist i själva sluttampen. Om man inte ser sin markering borde genast ett handikappsystem träda ikraft. Och var fanns det systemet när någon som mest behövde det? Men matte dirigerade in ”dubbeln”, och hur galant hittade jag då inte markering nummer två i det höga gräset. Där låg de andra finalisterna i lä… Lite tid tog det, men som sagt, extremt marginellt. Faktiskt såg det ut som om jag vann alltihopa hela tiden. Matte var helt övertygad om detta, och goda lagkamrater hejade fram oss in i det sista. Att sedan tidtagaren var ”köpt” och att en väldoftande liten hoppa pressade sig in på en andraplats är vi väldigt tveksamma till. Vid nästa mästerskap kräver vi att finalen innehåller moment som är mer passande för oss ”seriösa” flattar. Att skratta t ex, eller varför inte 100 meter gossedjur. Momentet ”visa magen” är också ett underskattat inslag liksom ”skruva-kroppen-tricket”. Kom igen då du Brunbjörnen… Vandringspriset var putsat och fin bild på världens vackraste och skickligaste tös satt inklämd i den ärofyllda pärmen. 2010 står den i ”rätt” bokhylla igen… Annica och Malva fd Mästarinna ...

 

Karin och HjalmarKommentar från Almanzamästaren 2008 Karin med Hjalmar:

Vandringspriset står mycket bra i min bokhylla! Och där kommer det att bli stående… Min tävling såg lite annorlunda ut mot Malvas. Min matte behöver inte muta sig fram, inga plåster eller kryckor. Inte heller har hon någon tävlingsinstinkt… Hon behöver inget sånt för hon har mig; Herr Brun! Själv är jag en god markör (till skillnad från en lite äldre svart dam) och då markerar jag allt, framför allt på tävling och en och annan löptik. Som en sann gentleman så mötte jag finalens faror först. Vill ju inte sända ut fagra damer i det okända. Det började med en dubbelmarkering. Kastfarbror Daniel kastade långa höga härliga kast som var lätta att markera (om man inte är för gammal som Malva). Jag var snabb som vinden och smidig som en panter när jag ilade över gräsplanen. Matte försöker intala sig att jag är gullig när jag skuttar fram.. Snabbt som ögat var jag tillbaka för att hämta nr 2. Äntligen lite roligt!! När den var inne så var det dirigeringen. Min paradgren… Men träningen har kanske gjort sitt till så in kom den. Matte blev lite svettig när jag tog lite tid på mig att plocka upp apporten, men det var ju en ”hardummy” och de är både stora och tunga. Damerna fick ta i, de skulle kanske ha fått en lättare variant. De är ju inte så starka.. Malvas matte kom med undanflykter och Hedvig som är en tjej som njuter av livet tog det lite lugnt. Sista startande var snyggingen Kry! En tjej i min smak ;-) Hennes små läckra ben gick i en rasande fart och jag såg segern försvinna. Men vad gör det när det är en sådan puma som stjäl den?!  Nu hade vi alla visat oss från vår bästa sida och det var dags för domarna att överlägga (kolla tiderna) och vi fick vänta en stund på resultatet. De var föredömligt snabba och resultatet blev som följer:

  • 4 plats Hedvig och matte Anna

  • 3 plats Malva och matte Annica

  • 2 plats Kry och matte Anna

  • 1 plats Jag, Hjalmar Hjalle brun och matte Karin

Jag är mycket nöjd med dagen. Har bara en liten detalj jag skulle vilja ändra på. Jag tycker att segraren borde vinna den tik som kommer tvåa. Eller i alla fall en stund på tu man hand med snygg Kry;-)) Hon luktar såååå gott..  Glada vinnarhälsningar Hjalle och Karin

 

   

Hjalmar (A. Salt N' Peppar) ger matte Karin en segerpuss! Karin och Hjalmar, som god tvåa kom Anna Qvarford med Kry (A. Beyond Belief)

På tredje plats kom Annica Wickström och Malva (Ch Almanza Having It All)

Anna och Hedvig (A Woman They Talk About) seglade in på en hedrande fjärde plats

 

Sammanbitna finalister lyssnar noga till provledarens instruktioner

Gul och svart

Maria Skogsberg och Sassi (Almanza Any Reason To Run)

Karin tar emot Hjalmar

 

Årets Almanzamästare!

 

Annica skickar Malva på ett linjetag

 

Anna tillsammans med Joy och Bliss

 

Anna och Hedvig i full fart

Karin och Hjalmar ger järnet